Inventering inför köpstopp

Då det börjar närma sig 1 Januari 2013 så har jag idag haft en inventering av mina förbrukningsvaror, för att få en bättre översikt av vad jag har.  Detta var skönhetsprodukter  och matvaror.

Jag passade på att städa och sortera in ordentligt. Kan  med säkerhet säga att jag inte lär behöva köpa några skönhetsprodukter som shampoo, balsam, hårprodukter m.m. på 6 månader. Väldigt bra för min budget. Planerar att bara köpa mjölkprodukter, frukt och sallad under januari för att hålla nere matbudgeten, leva på den mat jag har hemma.

Kände mig väldigt motiverad av extreme couponing och valde att sortera in alla mina saker i olika kategorier, men namntag och allt. Tog ett tag, men känns värt det när jag verkligen får en överblick över vad jag har. När det gäller olika produkter och mat är jag väldigt farlig på att köpa på mig väldigt mycket saker för att jag är rädd att det ska ta slut. Och jag brukar alltid köpa på mig när det är extrapris. Detta tror jag själv ha att göra med min uppväxt på landet, då jag hade långt till affären och hade man inget hemma så får man klara sig utan. I mitt vuxna liv leder det till jag har många olika produkter/val så jag alltid ska ha alternativ, detta gäller skönhetsprodukter och mat.

IMG_0051

IMG_0057

IMG_0059

IMG_0060

IMG_0056

IMG_0055

Gällande mat så hade jag tänkt leva på det jag har i kyl, frys och skafferi under januari i alla fall. Får se hur det ser ut där under 1 februari för en ny utvärdering.

IMG_0064

Min frys ser alltid ut så här, jag har den alltid i stort sett proppfull. Brukar köpa kött, kyckling, fisk och bröd när det är billigt, frysa in. Lagar alltid mat så det blir matlådor.

IMG_0066

IMG_0067

IMG_0065

Mina torrvaror:

IMG_0069

IMG_0068

Kylskåp. Faktiskt väldigt tomt då jag har varit hemma hos föräldrar under julen och ej handlat.

IMG_0062

IMG_0063

Tror det är bra för mig själv att se hur jag verkligen ha det, för 1 personhushåll kanske jag är lite extrem. Men jag har alltid rent hår och går aldrig hungrig.

Annonser

6 thoughts on “Inventering inför köpstopp

  1. Pingback: Inventering av skönhetsprodukter « Lindis tipsblogg

  2. Pingback: Köpstopp – Inventering och ordning i syfte att använda det jag har | Grönt är det nya gratis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s