Bra ordnat – Överlevnadspåse till fattiga studenter

STUDENT

Nudlar, kaffe – och kondomer. Det ska hjälpa studenter vid Linnéuniversitetet att överleva de sista dagarna innan studiemedlet kommer. Gratispåsen delas ut av Studentkåren som oroas över studenternas dåliga ekonomi.

– Sveriges studenter är en av de grupper i samhället som har det absolut svårast ekonomiskt, säger Ulrika Ehrenstråhle, studiesocialt ansvarig på Linnéstudenterna till SVT.

Totalt ska 200 överlevnadspåsar delas ut i Kalmar och Växjö till studentkårens medlemmar på torsdagen. Den innehåller bland annat toalettpapper, varma koppen, kaffe, kondom, nudlar och en folder med spartips. Kårens syfte är att vara ett stöd för sina medlemmar som kan ha det skralt i plånboken de sista dagarna innan studiemedlet för vårterminen delas ut.

Men kampanjen vill också uppmärksamma studenternas tuffa ekonomiska villkor.

Varannan student klarar sig inte på sitt studiemedel utan är i behov av andra inkomster, visade en undersökning av Nordea från i höstas. I den undersökning som Sveriges förenade studentkårer gör varje år framkom att studenter i snitt går back 740 kronor i månaden (2012).

Idag är studiemedlet totalt 9.024 kr kronor varav lånedelen är på ungefär 6.000 kronor och bidraget nästan 3.000 kronor. Vanligast är att dryga ut kassan med att jobba extra vid sidan av studierna.

Väldigt bra att de anordnar detta för studenter. Jag vet själv att man uppskattar bara en gratis lunch så denna påse är ju en guldgruva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s