Köpstopp – Spara pengar – För 300 kr kan du få ett mensskydd som räcker 10 år

bada_menskopparna_47603985

Vad är en menskopp?
En menskopp är en liten uppsamlare för mensblod som man för in i slidan. I princip alla flickor, tjejer, kvinnor och damer med mens kan använda menskoppen under sin menstruation.

Så funkar det

Menskoppen är ett återanvändbart mensskydd som ska bäras inne i kroppen, ungefär som en tampong. Men en menskopp suger inte upp mensen, utan samlar upp den när den naturligt är på väg ut ur kroppen. Det är egentligen inget konstigt, men menskoppen brukar vända lite upp-och-ner på det som vi hittills lärt oss om mens. Menskoppen kan vara gjord av silikon, plast eller gummi, och kan bäras inne i kroppen i upp till 12 timmar. Efter det ska den tömmas, rengöras och stoppas in igen.

Så här gör du

1. Vik ihop menskoppen tills den blir ungefär lika tjock som en tampong. Vik den så att den uppifrån ser ut som ett C eller 7 – då blir den smal och lätt att föra in.

2. Stoppa in den en liten bit – inte lika långt upp som en tampong! När du har ungefär halva menskoppen inne i dig, släpp greppet och låt den expandera.

3. På sin plats i slidan vecklar menskoppen ut sig och hålls på plats mot dina slidväggar. För att menskoppen ska öppna sig helt, så bör du vicka på den framåt, bakåt och åt sidorna för att släppa in mer luft i den. När du har luft i koppen bildas en försegling mot dina muskler, som håller koppen på plats. Den glider varken inåt eller ”ploppar” ut.

4. Blödningen samlas upp i koppen, istället för att sugas upp. Menskoppen sitter där blodet naturligt försöker ta sig ut ur kroppen.

5. Ca 12 timmar senare kan du tömma bort, tvätta rent och sätta in igen. Hur ofta du behöver tömma din menskopp beror på hur mycket du blöder. Börja alltid som nybörjare med att ta ut och kontrollera koppen var fjärde timma. När du känner dig säkrare, kan du utöka tiden.

Menskoppen och miljön
Den viktigaste anledningen till att använda menskoppen är miljön. Det belastar miljön något enormt att använda engångsartiklar så som bindor och tamponger och det är inte hållbart. Vi måste alla hjälpas åt att tänka på, och arbeta för, miljön. Att välja menskoppen är ett enkelt och smart sätt att göra något för miljön. Man köper EN kopp som håller i kanske 10 år. Räkna ut hur stort berget av tamponger och bindor istället skulle bli på 10 år för en kvinna.

Menskoppen och ekonomin
Ekonomin är också en viktig punkt. I alla fall för många av oss. För några hundralappar har man mensskydd för 10 år framåt i tiden. Det är annars vad man får lägga på 3 månader.

Menskoppen, hygienen och kroppen
En ren fräsch kopp jämfört med äckliga blodfyllda bindor som klistrar fast i könshåret eller luddiga tamponger som suger sig fast i slidan och irriterar slemhinnorna och ökar risken för svamp. Töm koppen så ofta du vill. Ta ut den och sätt in den var tionde minut utan att det stör slemhinnorna, till skillnad från tampongen som nästan kräver att den är fylld för att det inte ska göra ont att dra ut den.

Menskoppen går dessutom att använda nattetid så om du vill kan du tömma den så lite som 2 gånger per dygn. Snacka om smidigt! Vill du så kan du sterilisera den med kokande vatten. Kan det bli fräschare?

Naturligtvis går den även att använda när du badar. Helt osynligt eftersom koppen inte syns på utsidan till skillnad från tampongen som avslöjar sig med ett snöre.

Menskoppens bredd
Mensblod är ju inte det enda som rinner. Rikliga flytningar, sperma dagen efter, innestängt badvatten är exempel på annat som man kan använda menskoppen till. Till skillnad från tampongen så mår inte slemhinnorna dåligt av att du använder koppen även när du inte har mens.

Vill du läsa mer? 

http://menskoppen.se

http://www.tampongshopen.se/menskopp/

_________________________________________________

Varför läser jag om den här produkten först nu? Visste inte ens om att den existerade före idag. Men nu ska jag inte bli bitter, utan jag försöker tänka positivt. Det med hur människor iakttar ett 1/2 glas vatten och allt.

Vilken tur jag fick reda på att det finns alternativ nu, jag har ändå kvar 15 år(?) av mens. För en investering på 300 kr ska kan jag få en produkt som håller till dess. Jag ser inga nackdelar med denna produkt.

1.Är miljö vänlig. (tänkt på vad alla förbrukade bindor och tamponger)

2. Kostnads effektiv. En investering på 300 kr utslaget på 10 år. Vad lägger du ut på hygienprodukter på 3 månader? Exakt, krävs inget matte geni för att göra den beräkningen.

3. Friheten. Du behöver inte släpa omkring på bindor eller tamponger till jobb eller skola, ha panik över att du glömt, den följer alltid med. Killen behöver inte springa in på ICA och skämmas över att köpa tamponger.

Ska beställa 1 imorgon, blev helpeppad på detta. Fattar ni hur mycket pengar jag kommer att spara? Vad tror ni – någon annan som ska prova?

-Kattis

Annonser

3 thoughts on “Köpstopp – Spara pengar – För 300 kr kan du få ett mensskydd som räcker 10 år

    • Låter bra. Jag har beställt min idag, nästa så man längtar till sin nästa mens bara för att testa hur det fungerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s