Köpstopp – Utvärdering vecka 42 och 43

Har hunnit böra mitt nya jobb, haft mest inskolning men även hunnit jobba själv. Känns som de verkligen vill in med en när man knappt får 1 vecka på sig att lära sig data systemet, hitta runt på olika boenden m.m. Då det inte är samma datasystem som jag är van sen tidigare så tar det lite tid att lära sig, men det verkar som jag får göra det medans jag jobbar. Det är väl bara att acceptera det känner jag nu, känns som det viktigaste är att man hittar i området, vet vars medicin och olika nycklar finns. Resten får komma så småningom. Dessutom får de andra ha översikt med att man inte kan allt om man inskolats 1 vecka.  Känslan just nu är att det känns bra, är ett mindre ställe än min förra arbetsplats, färre människor att lära känna plus mer läkartider för de boende, vilket är kanon. Gällande mitt schema så har det blivit ändringar, ska jobba mer dagtid nu. Spelar egentligen inte så stor roll för mig, bara jag får veta hur jag ska jobba så gör jag det. Men vad man kan säga om att jobba natt är att det är lugnare. Har jobbat några dagar natt nu, och det känns väldigt bra. Har lyckats somna och sovit som en baby varje dag. Vet att detta är ett stort problem för många, att inte kunna sova. Då är det kört – då slutar man funka normalt. Så jag ser det egentligen som positivt att jag jobbar dag+ natt – för då tvingas jag då åtminstone vända tillbaka på dygnet. Nackdelen när man jobbar natt är att man är helt ensam sjuksköterska i hela kommunen, så allt ansvar hänger på än själv gällande beslut som måste ta. Sen har man alltid jour läkaren man kan ringa, men de är oftast inte inom kommunens gränser. Dagtid kan man ju alltid  rådfråga kollegor.

Har fått tag i en lägenhet, blir en 3:a. Kommer att kosta kring 5200 kr. Då ingår allt utom internet. Var och tittade på en 2:a, men tvekade kring den då det hade varit vattenskada på lägenheten rakt ovanför. Tyckte det luktade lite mögel också. Så jag kör på en 3:a nu, går ju alltid byta om jag inte trivs. Finns inte så mycket lägenheter lediga heller, så jag är glad att jag hittade en så fort om ändå.

Ska hyra ut min lägenhet i Skellefteå i 2:a hand, så har jag möjlighet att flytta tillbaka om jag inte skulle trivas eller om jag kommer in på skola HT-14. Dit jag flyttar nu så är det inte så lätt att pendla ifrån. Nog för att vidareutbildningen är på distans, men man måste ju ända på skolan några dagar om terminen. Då är det bra att den lägenheten finns. Dessutom är det lika svårt att få tag i en lägenhet i Skellefteå som i Stockholm just nu, så få är det onödigt att säga upp kontraktet.

Man märker hur mycket stök det blir med att flytta och byta jobb. Tar väldigt mycket energi. Dessutom bor jag hemma hos mina föräldrar sen början av oktober, då det är smidigare att pendla därifrån. Kan ärligt talat säga att man inte tänkt mycket allt på köpstopp och konsumtion den sista månaden. Utan nu handlar det mer om att spendera. Har varit och tittat på soffa och köksbord i helgen, så det kommer jag att köpa nytt. Funderar också på att köpa string hylla, tycker det är en fin möbel – fast lite dyr. Men man kan ju omvandla den som man vill – samt att jag hört att det är bra andrahands värde på den. Så nästa månad kommer att bli lite saftig ekonomiskt. Dubbelhyra, möbler samt att jag ska en weekend till Barcelona. Hade bokat den innan jag fick jobb, så självklart blir den resan den helgen jag skulle behöva börja flytta till nya lägenheten. Som tur var fick jag en saftig lön denna månad denna månad, 26 000 kr efter skatt. Var ju timanställd förra månaden så jag fick den lönen nu samt min månadslön från nya jobbet som man får samma månad. Så det känns fullt hanterbart att kunna ha råd med allt som händer just nu. I värsta fall har jag ju mina sparpengar. Men slutgiltigt så kommer jag satsa på att göra lägenheten fin, så att jag känner att jag trivs. Känner ju egentligen ingen dit jag nu flyttar, så då är det ju viktigt att trivas hemma i alla fall.

Nått som jag försöker göra nu när jag flyttar är att göra mig av med saker/prylar/klädesplagg som jag inte använder längre eller anser onödiga. Hittills har jag skänkt bort 4 flyttlådor med saker som jag inte använder till välgörenhet. Känns bra. Mycket hade jag nog kunna sälja på typ tradera eller blocket, men det blev ju lite fort om nu med allt – samt har inte den energi som det kräver just nu. Så då är det en bra lösning. Dessutom så inser jag att det verkligen är mycket saker som man inte använder.

Helgen spenderas med att packa ihop nuvarande lägenhet så det bara är att flytta alla lådor när det är dags. Samt kanske inhandla inredning till nya stället. Stor skillnad på ytan man har att röra sig på nu.

MjAxMy00YWQ1MTQwMmQzYzA2YzIz   really-good-the-bright-side-today-new-job-tomorrow-the-world-greeting-card-bs147_1 flyttkaos

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s