Uppdrag skuldfri – Utvärdering April 2014

Vet inte vad jag gör för fel, men det känns som mina pengar bara rinner genom fickan. De senaste månaderna har jag fått för mig att spendera alla mina fickpengar i princip första dagen jag får lön. Varför? Blir så irriterad på mig själv. Straffar då mig själv genom att hålla en tajt budget fram till – ja lönen, då jag gör samma sak igen. Självklart så betalar jag alla mina räkningar samt lägger undan 10 000 kr i månaden till CSN skulden, men jag har ändå en hyfsad summa på att röra mig med efter det – vilket är det som försvinner. Då jag har tänkt göra lite större inköp av en dator samt en annan sak så skulle jag behöva spara ihop typ 20 000 kr till det innan september/oktober, och då jag inte vill röra mina CSN sparpengar så måste ju den summan komma från mina fickpengar, så nu måste jag fan skärpa mig på skitutgifter. Dessutom så ska jag till ikea under maj, så det kommer att gå på i alla fall 5000 kr, vilket gör att jag går back denna månad och måste ta dessa pengar från min buffert. Känns bara irriterande.

Har haft seriösa funderingar att införa typ köpstopp igen, men blir då inte denna månad, eventuellt sommarmånaderna juni, juli och augusti att jag provar något sådant igen för att spara. Är just nu också sugen på att göra det under 2015.

Som lite uppvärmning på att spara pengar har jag tänkt tömma min kyl och frys på mat innan jag handlar någon mer, bara köpa mejeri och färskvaror denna månad alltså.

Rent lönemässigt så kan jag inte vara så mycket annat än nöjd detta år, tjänar mer än jag hade räknat med under mina första år i yrket. Har fått ut över 30 000 kr före skatt sen jag började jobba på mitt nya jobb, men då jobbar jag 100 % och ibland lite mer också så jag arbetar då för dem. Tycker det går bra att jobba natt, sådär mellan 3-5 på morgonen är man väl inte den smartaste personen, men det får man ta. Man är större delen av tiden själv, men jag tycker det funkar bra. Jag är bra på att sysselsätta mig själv med olika saker. Man har lite jobb som man gör under natten, typ dela dosetter, pappersjobb, skriva in patienter m.m. , men sen har man mycket ”fritid” då man kan sitta och se på tv eller så brukar jag läsa böcker på min Ipad. Man bär under hela passet en telefon, så man kan måste åka iväg när som helst. Jag brukar hålla mig på kontoret där vi har dator och  alla mediciner, lättast att utgå därifrån. De undersköterskor som jobbar natt i samma byggnad (ej samma avdelning) försöker skrämma upp mig med att det spökar där vi håller till (gammal vårdavdelning). Jag har då inte sett någonting ännu eller fått någon känsla av att jag är i närvaro av någon jag inte se. Tror jag är för logisk för sådana saker, har alltid en rimlig förklaring till om det händer någonting. Dessutom är jag uppvuxen i skogen med inte många grannar nära, så mörkret eller ljud skrämmer mig inte. Jag får väl skriva av mig om det händer något spännande.

Fortsätter att hålla mig aktiv utanför med gym + att jag börjat simma nu. Min arbetsgivare låter deras anställda bada gratis 5 dagar i veckan (friskvård), så jag försöker utnyttja det så mycket jag kan. Är lite folk där under dessa tider, vilket jag verkligen uppskattar. Får man simma utan att trängas. Snart borde skogsvägarna ha börjat tina upp också, kan man bege sig ut och utforska skogarna här.

Gällande semester vet jag fortfarande ingenting. Detta bådar inte gott…. har inte hört ett pip och vi är i maj snart…känns som jag valde fel yrke om jag vill ha semester alltså. Känns som jag kommer att få jobba varje sommar tills jag är 75 år ungefär. Det positiva är väl att jag kan ta ordentligt betalt i alla fall i framtiden, läser man vad pensionerade sjuksköterskor tjänar på sommaren kan det vara 50 000 kr/månad i Sverige under sommarmånaderna. Spännande att se vad man kan få i Norge om man skaffar specialistutbildning under sommaren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s