Köpstopp – Inventering och ordning i syfte att använda det jag har

I December 2012 gjorde jag detta inlägg https://grontardetnyagratis.wordpress.com/2012/12/27/inventering-infor-kopstopp/ om hur jag försöker få ordning på mina många skönhetsprodukter. Detta gjorde jag främst för att att få en bra överblick över sakerna samt använda upp det jag faktiskt har, detta är även tanken nu. Inte helt oväntat har jag kvar en massa saker, men har funderat på en bra lösning på förvaring efter flyttet. Fram till nu har de legat i en blå IKEA kasse då de ej ryms på toaletten. Efter senaste IKEA besöket så tycker jag själv att jag har löst det ganska bra. Har även funderat på att köpa något typ av smink bord men valde istället att använde enhetens topp för en spegel och vips så kan jag sminka mig där. Håret gör jag inne på toa, där det finns en större spegel. Jag har detta i mitt pysselrum, så tanken är att när jag har använt upp sakerna så kan jag fylla upp det med pysselsaker.

IMG_1193 IMG_1194

Så här ser enheten ut. Lite stökigt, men det får man ta. Har en liknande enhet bredvid, fylld med pysselsaker just nu. Översta lådan har jag typ pengar, presentkort, pass, börs m.m. i då jag inte har ett hallbord. Då detta rum är alldeles intill hallen är det optimalt att använda då jag är bra på att tappa bort min börs annars. Har lagt den på olika ställen. Men nu har den en fast plats.

IMG_1196

I andra lådan valde jag att ha mina sminksaker, då det är en av de sakerna jag använder mer, så slipper man böja på sig för att ta grejerna. Detta är allt smink jag har, har en IKEA inlägg i lådan för att separera sakerna. Har delat in de i kategorier ögon läppar, ögonskugga, hårmascara och vertktyg/övrigt. Är nöjd med detta upplägg och tycker det funkar bra med den lilla spegeln.

IMG_1197

Tredje lådan består av hudkräm, ansiktskräm och övriga ansiktsprodukter. Här har jag använt mig av glossybox lådor för att dela upp produkterna istället för att köpa dyra inlägg. Väldigt praktiskt lösning, ej så ofta jag ser det då jag har framme 1 av varje i mitt badrum som jag använder. Tanken är att när det är slut så hämtar jag en ny här. Kommer förmodligen att försöka sälja av lite saker på tradera när jag är tillbaka från Norge, då jag inser att jag inte kommer att kunna använda upp allt. Allt som är i lådan är oöppnat/aldrig använt. Fått mycket saker samt via glossybox och erbjudanden. Ser inte en produkt här i som jag betalat fullpris på.

IMG_1200

Fjärde lådan har jag tilldelat mitt hår. Har även här delat upp med glossybox låda samt annan förvaring som jag har för att ej kosta på mig något extra. Som ni ser är det uppdelat i diadem/hårband, snoddar och hårspännen. Har en wildcard box med munsårsplåster,  vanligt plåster och skoskav plåster. Gör det de ska, samt jag vet vars jag har hårsnoddar nu. Brukar alltid vara ett helsike att hitta dem annars.

IMG_1202

Femte lådan är tandvård och kroppsvård inriktad. Använder även här glossybox låda för att dela upp. Tandvård i ena samt varuprover/påfyllning i den anda. Förvaring tills jag behöver använda det helt enkelt.

IMG_1203

Sjätte lådan består av hårstyling produkter. Detta är produkter som ej är i rulans, utan väntar på att användas. Har gjort samma som med hudvårdsprodukter, att jag har framme 1 av de saker jag använder, så får jag ta härifrån när det är slut. Behöver nog inte köpa något nytt på 1 år…. Lådorna som jag förvarar prodkuterna i kommer från IKEA.

IMG_1206

Sen kommer vi till parfym lådan, provade ha framme dessa på toan, men använder det så sällan så det blir bara i vägen. Då man jobbar i vården så ska man ej ha starka dofter på sig, så det blir inte så ofta jag använder dem. Men har 1 parfym som står framme på toan, så när den är slut kommer jag att gå hit för att ta fram en ny. Glossybox låda används som avdelare.

IMG_1208

I näst understa lådan så har jag smycken.

IMG_1209

I nedersta lådan så valde jag att ha shampoo/balsam och duschtvål då de väger så mycket. De ligger i lådor från IKEA. Även här har jag de produkter jag använder inne i duschen/necessären, när det är slut så kommer jag hit och hämtar. Tror jag har ett lager på 6 månader åtminstone.

4 tankar om “Köpstopp – Inventering och ordning i syfte att använda det jag har

  1. Fint det blev och smart att använda glossys lådor. Brukar bara ha de som förvaring liggandes lite överallt annars eller som presentförpackningar. Måste nog också inventera lite igen snart. Var ett tag sen och mycket hinner man samla på sig…

    • Jo, glossyboxarna har många användningsområden. Tycker i alla fall de är för fina för att slängas. Det tycker jag absolut du ska göra, får vi se hur mycket grejer du har kvar! Kanske möjlighet att sälja bort något också?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s