Uppdrag skuldfri – Utvärdering Oktober 2014

Känns lite dumt att jag skriver uppdateringen i mitten av November, men har helt ärligt varit upptagen av annat. Har jobbat extremt mycket sista tiden, bara natt, så har sovit ovanligt mycket sista tiden. Helt enkelt varit trött. Då är det också viktigt att fortsätta vila och sova så mycket man kan för att orka fortsätta. Förra månaden jobbade jag 30 timmars övertid, hade en lön på 42 000 kr. Denna månad fortsätter i samma anda, massa extra natt istället för dag, såg min lön skulle ligga på 37 000 kr. Nu kan man fråga sig om det är värt det? Personligen jobbar jag hellre mycket nu när jag är ung, så kan man förhoppningsvis gå ner i tid när man är äldre eller pensionera sig tidigare. Men den senaste tiden har slitet lite grann på mig, därför min trötthet. Som alla andra försöker man också hinna med att göra saker utanför arbetet, typ umgås med vänner, familj, träna och olika aktiviteter. Har även skolarbete, 2 uppgifter kvar samt 2 dagars träffar i Umeå. Kursen har gått helt ok, men som med den flesta utbildning på Universitet nivå så tar de tid, har plöjt igenom 3 böcker, och det är inte skönlitteratur om man säger det så. Är lite sugen på att plugga nu, har bara ångest vad jag ska läsa för specialistutbildning. Nr är om jag kommer in, men har skickat in alla papper som jag tror det behöver nu, men man vet ju aldrig med antagningen.se , vi verkar inte ha samma åsikter.

Även denna månad blev en saftig en, har nu kompletterat min Apple familj genom att köpa en IMac. Gick på 12200 kr, men jag har funderat och avvaktat över 1 år, så det känns helt ok att genomföra det till slut. Använde mina sista Norge pengar till det, så ligger fortfarande enligt plan gällande mitt sparande för CSN, men 10 000 kr i månaden. Förhoppningsvis får jag åka på utomlands semester under December också, ska bara se att jag får ledigt från jobbet. Vet inte ännu vad det kommer att bli, men det ordnar sig, har fortfarande sparade andra pengar också som inte hör till CSN sparandet. Känner själv att jag kan unna mig det efter detta år.

Gällande utgifter så känns det som jag måste bli bättre gällande mina småutgifter, ska verkligen försöka ta och skärpa mig ordentligt. Samt mat, försöka äta upp det jag har, gärna äta ur skafferiet. Men då jag vet att jag är bäst på att spara under press så tror jag Imac inköpet kommer att få mig att vilja spara in stort, då jag inte gillar att se mitt bankkonto så ”tomt”. Börjar så smått planera inför julen gällande julklappar, ska fundera vad jag ska ha för budget.

Funderar också vad jag ska göra för något under nästa år, är nästan sugen på Köpstopp eller Minimalistisk livsstil, får se om det blir något av de 2. Har även pratat lite löst om eventuellt flytta ihop med kille under nästa år, så får se om det blir verklighet. Men det är nog tidigast mot sommaren, men blir det så kommer utgifter/inkomster att förändrats, samt att man måste anpassa sig lite till den andra personens önskemål och tankar om ekonomi. Men då det inte är på gång, gjutet i sten, så har vi inte haft ett seriöst samtal om ekonomi, utan bara lite löst.

Har inte känt mig lika peppad på gratissaker sista månaden, men tror det beror på allt jag har jobbat, inte haft lika mycket energi som jag brukar för att lägga ned tid på det. Men surfar fortfarande runt, läser artiklar osv gällande ämnet. Är sugen på att sälja av lite grejer, men ej haft energi att göra det. Utrensningen som jag planerat tidigare har helt ärligt stannat upp, så det ligger fortfarande i bakhuvudet.

Har nu nytt schema på jobbet, så förhoppningsvis så kommer arbetstrycket på mig att minska nu. Har fått bättre schema än tidigare, jobbar var 4:e helg nu istället för var 3:e. Har också lyckat få in 1 veckas ledighet på min schemarad, var 8:e vecka. Klagar inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s